Manchester United frykter gigantklubb napper til seg Diogo Dalot

Trent Alexander-Arnold har siden i våres vært linket til Real Madrid. 25-åringen har ikke rikket på seg, men ifølge ulike spanske medier er Liverpool-stjernen på ønskeliste hos La Liga-giganten. Liverpool vil nødig miste høyrebacken, nå kan Manchester United indirekte bidra til at Real Madrid styrer bort fra Alexander-Arnold.

Real Madrid jakter den langsiktige erstatteren for kaptein Dani Carvajal, ifølge Footballtransfers kilder har spanjolene nå også Diogo Dalot på kandidatlisten. Portugiseren har gradvis etablert seg hos Manchester United, der Premier League-klubben overhode ikke er interessert i å selge 25-åringen.

LES: Berbatov fikk tilbud om City-signering – svaret hans får United-supportere til å glise

Dalot skal ha vært Real-mål før han forlenget med United i fjor, så Manchester United-ledelsen er ifølge det engelske mediet urolig for et eventuelt Real-fremstøt.

F7: Denne gjengen vinner Premier League i 2028

Les hele saken
Author: T. Richardson

Thiago Alcantara har bevist han fortjener «drømmejobben»

Da Hansi Flick ledet Bayern München til det som var av titler 2019/20-sesongen, hadde treneren sin midtbanegeneral på plass som dominerte i og utenfor Tyskland. Da denne spilleren ga seg etter noen runder på Anfield, var det naturlig å invitere ham til Barcelona. Eller, tilbake til Barcelona.

Thiago Alcantara bar Barcelona-drakta til 2013, så kom en svært suksessrik syvårsperiode hos Bayern München. Liverpool-supporterne ble også kjent med den fotballgeniale midtbanespilleren, men skader la en demper på dette oppholdet. I sommer var Thiago ferdig som spiller, men det ble ingen ferie på 33-åringen.

LES: Kan spare seg for 1,8 milliarder-signering – har allerede spilleren i Arsenal-troppen

Hansi Flick kalte inn sin spanske, tysktalende favorittspiller som trenerassistent (og tolk) i sesongstarten. Når vi ser på resultatene, med en helt vill angrepsfotball som valser over motstanderne, har Thiago tydeligvis vært med å gjort en solid jobb.

Ifølge Mundo Deportivo har Hansi Flick bestilt Thiago tilbake januar som del av Barcelonas trenerteam. Spanjolen skal allerede være daglig i kontakt med Flick og deltager på ulike online-møter, så her mangler bare det formelle.

ENGELSKE KLUBBER: Liverpool ser på en sjokkovergang for Chelsea-flopp som Mohamed Salah-erstatter

For Flick og Barcelona er Thiago en skikkelig ressursbank og bindeledd mellom Bayern -og Barcelona-fotball. Ikke mindre genialt av Flick å trekke inn den spanske legenden.

Les hele saken
Author: T. Richardson

Berbatov fikk tilbud om City-signering – svaret hans får United-supportere til å glise

På Old Trafford har Dimitar Berbatov legendestatus. Etter en runde hos Tottenham med 46 scoringer på 102 kamper, pekte Alex Ferguson på den bulgarske toppscoreren: Han skal jeg ha. Noen timer før overgangsmarkedet stengte dette året, ringte Manchester City. Svaret Berbatov ga, gir ikke akkurat den tidligere stjernen på Old Trafford mindre cred hos United-supporterne.

I et intervju med The Telegraph fikk Berbatov spørsmål om «nesten-overgangen» til Manchester City i 2008. Spilleren som endte på Old Trafford med 56 scoringer og 26 assists på 149 kamper i den røde drakta, husker godt hva han sa til agenten sin om Citys fremstøt for å stanse overgangen til byrivalen.

LES: Genistrek skal sende Wrexham til Conference League

-Jeg sa til agenten min: «Fuck off, vi skal til United». På grunn av historien, prestisjen, spillerne, manageren, drakten. Jeg var aldri i tvil om at Old Trafford var den riktige avgjørelsen.»

ENGELSKE KLUBBER: Denne gjengen vinner Premier League i 2028

Good old Man United-days.

Les hele saken
Author: T. Richardson

Kan spare seg for 1,8 milliarder-signering – har allerede spilleren i Arsenal-troppen

Florian Wirtz er en av de aller hotteste angrepsspillerne på markedet. Det vil si, den dagen han bestemmer seg for å forlate ungdomsklubben Bayer Leverkusen. Så langt har 21-åringen valgt å bli værende, men når Manchester City, Real Madrid, Bayern München og Arsenal alle sikter seg inn mot signering av den tyske landslagsspilleren, da nærmer det seg uunngåelig en exit. For sistnevnte klubb, spørs det om fremstøtet mot Wirtz egentlig er nødvendig.

Wirtz har som 21-åring etablert seg som en av de største stjernene i Bundesliga, men hos Arsenal har en 17-åring vist et potensiale om et nivå i «Wirtz-klasse».

LES: Selv Cavani kan ikke redde storklubb – trener trekker seg etter tre tap på rad

Det er liten tvil om at Wirtz er et av de største angrepstalentene, men det 17-åringen Ethan Nwaneri har vist frem i Arsenal-drakta, kan gjøre 150-millioner euro investering i Wirtz unødvendig.

17-åringen hadde sin første seniorkamp fra start forrige uke i ligacupen mot Bolton, den offensive midtbanespilleren dro like godt til med to scoringer.

Nwaneri gjorde seg historisk i 2022 som Premier Leagues yngste spiller noensinne, da han kom fra benken mot Brentford som 15 år og 181 dager ung.

POPIDOL: Crystal Palace eier vil ha med seg Jay-Z på å kjøpe Everton

I helgens Premier League-seier mot Leicester fikk 17-åringen bare fem minutter på banen, men brukte minuttene til å vise hvorfor Mikel Arteta og Arsenal skal satse på 17-åringens utvikling og ikke gå i budkrig med gigantene og ende opp med å betale 1,8 milliarder for Florian Wirtz.

Les hele saken
Author: T. Richardson

Selv Cavani kan ikke redde storklubb – trener trekker seg etter tre tap på rad

Boca Juniors. Den argentinske storklubben har et navn som får fotballentusiaster langt utenfor Sør-Amerika til å smile. Diego Maradona startet og avsluttet karrieren med en runde hos klubben, denne sesongen er det alt annet enn stjernestøv og smil som preger klubben, selv med målgarantisten Edinson Cavani på laget.

Natt til søndag tapte Boca sin tredje seriekamp på rad, ikke lenge etter at røyken hadde lagt seg, takket trener Diego Martinez for seg.

LES: Genistrek skal sende Wrexham til Conference League

Martinez fikk jobben i januar, ni måneder senere trekker han seg på en traurig 12. plass i ligaen. Det var spesielt tapet forrige helg på hjemmebane mot erkerival River Plate, som gjorde ekstra vondt.

12. plass med 21 poeng på 16 runder, Martinez skjønte nok han kom til å bli tuppet ut hvis han ikke først trakk seg som trener. Cavani har gjort sine saker med 6 scoringer på 10 seriekamper, men altså ikke nok.

ENGELSKE KLUBBER: Liverpool ser på en sjokkovergang for Chelsea-flopp som Mohamed Salah-erstatter

Les hele saken
Author: T. Richardson

Genistrek skal sende Wrexham til Conference League

Hæ? Wrexham klatrer riktignok i rakettfart oppover det engelske ligasystemet, men for å kvalifisere seg til UEFA-turneringer kreves suksess i Premier League, FA-Cupen eller ligacupen. Ryan Reynolds og gjengen viser de er på vei, men det skal godt gjøres å komme seg til en Conference League-kvalifikasjon. Nå jobbes det med en snarvei.

Ifølge BBC Sport Wales er Wrexham, Cardiff, Swansea og Newport County, som alle er en del av EFL, i dialog med det walisiske fotballforbundet.

LES: Nottingham Forest kan selge imponerende brasilianer Nuno Espirito Santo absolutt vil beholde

Tema er om de sammen kan finne en løsning som gir de fire klubbene tilgang til den walisiske ligacup Nathanial MG Cup, som gir vinneren adgang til Conference League-kvalifikasjon.

F7: Serieskaper Aaron Sorkin har noen ideer om hvordan det kan bli en «reboot» av Presidenten

En «uavhengig» rapport fra Deloitte skal vise hvordan alle parter går ut som vinnere med en sånn løsning. Reynolds og gjengen sitter ikke stille og venter på muligheter – her skal dører skyves åpne til de store pengebingene.

Les hele saken
Author: T. Richardson